29 Aralık 2010 Çarşamba

Acaba bir albüm daha ne kadar dinlenir?

Bu seneye kadar hayatımda bir şarkıyı üstüste ikinden fazla dinlediğim pek az olmuştur. Şaşırtıcı olan şu ki sadece bir şarkıyı değil bir sanatçının tüm albümünü tam 5000 defa dinleme isteğiyle doldum.. Aslında pek de şaşırtıcı olmamalı çünkü sıla'dan bahsediyorum. Her şarkı ,her söz gideceği yerlere sonuna kadar gitmiş.. Umuyorum ki sizde dinleme fırsatı bulmuşsunuzdur.
Albüme göz atacak olursak;

Acısada Öldürmez
Kafa
Oluruna Bırak
Boşyere
Gol
Boşver
Tam da Bugun
Cam
Kafoz
Zamanında
Vur Kadehi Ustam

Belki fazlaca arabesk takıldığını düşünebiliriz sılanın bu albümde .. Ama oldukça iddalı sözleri söylediği kesin:P Özellikle de Gol Şarkısında:))

Sözleri Mİ??

Yetti bu vicdan muhasebesi
Oldu olmadı muhakemesi
Geçtik iyisinden vasatından
Aaa düpedüz mahalle baskısı
Bitmedi gitti harbiden.net it dalaşı
Sıyırttık aklımızın çeperinden
Büyüdü çocuk döndü devran
İlla diyosan hodri meydan
Ben hazırım yok korkum senden
Paşam harbiden.net artık kork benden
Napıyomuşuz bi daha yapmıyomuşuz
Sağ gösterip sol vurmuyomuşuz
O şutu çekip golü atamıyorsak
Öyle oturduğumuz yerden konuşmuyomuşuz
Sıska mı kalsın hayallerimiz
Ne münasebet tabi yapabiliriz
Tutma beni kolumdan yolumdan
Eskiden olsa farklı düşünürdüm
Derdime eklerdim üzülürdüm
Oh be günaydın hadi marş marş
Büyüdü çocuk döndü devran
İlla diyosan hodri meydan
Ben hazırım yok korkum senden
Koçum artık kork benden
Napıyomuşuz bi daha yapmıyomuşuz
Sağ gösterip sol vurmuyomuşuz
O şutu çekip golü atamıyorsak
Öyle oturduğumuz yerden konuşmuyomuşuz

;)

Söylediğim kadar var sanırım.. Kesinlikle dinlemenizi (şiddettle:)) tavsiye ederim.

Az Biraz Katmanlı Mimari

Öncelikle bir uygulama hazırlanacaksa uygulamanın veritabanı analizi yapılmalıdır. Veritabanı analizi yapıldıktan sonra veritabanı hazırlanır.
Veritabanı hazırlanıldıktan sonraki problem ise uygulamayı hazırlamaktır. Uygulama için öncelikle hangi dilin kullanılacağı belirlenir. Dil belirlendikten sonra yazılımın katmanlarına geçilir. Öncelikle veribağı katmanı hazırlanır. Veribağı katmanı; veritabanındaki tableların sınıflara, kolonların propertylere dönüştürüldüğü kısımdır.
Burada veritabanındaki veriler artık uygulamada rahat bir şekilde kullanılabilen sınıflar olur.Veribağı katmanından sonra uygulama katmanıyla veribağı katmanının arasında bulunan iş katmanı hazırlanır.
İş katmanı ihtiyaç olunan tüm fonksiyonların, veritabanından verilerin getirildiği ve bunların üzerinde işlemler yapıldığı katmandır.

Daha sonra hazırlanacak olan katman ise Uygulama katmanıdır. Bu katman kullanıcıların direk kullanacağı katman olmaktadır.
Yani yazılım görünen kısmı bu katmanda hazırlanmaktadır.

Bu katmanlara ek olarak hazırlanan katmanlar da vardır ki bunlar dikey katmanlar olarak adlandırılır.
Dikey katmanlar hata ve loglama katmanıdır.
Hata ve loglama katmanı her katmanla ilişkilidir ayrıca birbirleriyle de ilgilidir.
Her katmandaki hata, hata katmanında tutulur. Loglama katmanında ise bu hataların kayıtları tutulur. Loglama katmanında aynı zamanda kayıt altında tutulmak istenen her kısımda tutulabilir.
Örneğin bir kullanıcı girişli websitesi uygulamasında , kullanıcının hangi ip ile saat kaçta giriş ,çıkış yaptığı ya da giriş yapılmaya çalışılırken şifre ve kullanıcı adında hata yapıp yapmadığı gibi durumlar kayıt altında tutulmak istenildiğinde loglama katmanı kullanılır

5 Şubat 2010 Cuma

Başarı İnanmaktır

MUCİZE ENERJİ İş adamının işleri bozulmuştu. Ne yaptıysa olmuyordu. Bir zamanlar çok başarılı bir insan olmasına rağmen şimdi büyük olan sadece borçlarıydı. Bir taraftan kredi verenler onu sıkıştırırken, diğer taraftan da bir sürü insan ödeme bekliyordu. Çok bunalmıştı ve hiçbir çıkış yolu bulamıyordu. Nefes almak için parka gitti. ...Bir banka oturdu, başını ellerinin arasına aldı ve bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünmeye başladı.
Tam bu sırada birden, önünde yaşlı bir adam durdu. 'Çok üzgün görünüyorsun. Seni rahatsız eden bir şey olduğu belli… Benimle Paylaşmak ister misin?' diye sordu yaşlı adam. İşadamının yakınmalarını dinledikten sonra da, 'Sana yardım edebilirim' dedi. Çek defterini çıkardı. İşadamının adını sordu ve ona bir çek yazdı. Çeki ona verirken de şöyle dedi: 'Bu para senin. Bir yıl! sonra seninle burada buluştuğumuzda bana olan borcunu ödersin. Hadi al' dedi. Ve yaşlı adam geldiği gibi hızla gözden kayboldu.
İşadamı elindeki çeke baktı. Çekte 500 bin dolar yazıyordu ve imza ise John Rockefeller'e aitti, yani o gün için dünyanın en zengin adamına. 'Tüm borçlarımı hemen ödeyebilirim' diye düşündü. John Rockefeller'e ait bu çekle her şeyi çözebilirdi. Ama çeki bozdurmaktan vazgeçti. Bu değerli çeki kasasına koydu. Onun kasasında olduğunu bilmenin güveniyle yepyeni bir iyimserlikle işine tekrar dört elle sarıldı. Büyük küçük demeden tüm işleri değerlendirmeye başladı. Ödeme planlarını yeniden yapılandırdı. İyi yapılan işler yeni işleri doğurdu. Birkaç ay sonra tekrar işlerini yoluna koyabilmişti.

Takip eden aylarda ise borçlarından tümüyle kurtulup hatta para kazanmaya başlamıştı. Tüm bir yıl boyunca çalıştı durdu. Tam bir yıl sonra, elinde bozulmamış çek ile parka gitti. Kararlaştırı! lmış saatin gelmesini bekledi. Tam zamanında yaşlı adamın hızla ona do ğru geldiğini gördü. Tam ona çekini geri verip başarı öyküsünü paylaşacakken bir hemşire koşarak geldi ve adamı yakaladı. Hemşire 'Onu bulduğuma çok sevindim, umarım sizi rahatsız etmemiştir' dedi. 'Çünkü bu bey sürekli olarak huzur evinden kaçıp, bu parka geliyor. Herkese kendisinin John Rockfeller olduğunu söylüyor' diye ekledi. Hemşire adamın koluna girip onunla birlikte uzaklaştı.

İşadamı şaşkın bir şekilde öylece durdu kaldı. Sanki donmuştu. Tüm yıl boyunca arkasında yarım milyon dolar olduğuna inanarak işler almış, yapmış ve satmıştı.
Birden, hayatının akışının değiştiren şeyin para olmadığını fark etti.
Hayatını değiştirenin yeniden kendinde bulduğu kendine güven ve inançtı.

Başarının sırrı, kasamızda duran değil, kendi kalbimizde ve kafamızda olanlardır. Başka yerde aramaya gerek yok...